25.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 17 pacijenata, a 2 pacijenta su obrađena i vraćena. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

Univerzitetska bolnica u Foči dobija novu opremu

Prilikom  jučerašnje  posjete Univerzitetskoj bolnici u Foči Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je u njeno opremanje planirano da se uloži 15 miliona maraka.

Nakon uspješno završenog projekta energetske efikasnosti, kojim su svi paviljoni dobili novu fasadu sa termoizolacijom, spoljnu stolariju i novi sistem grijanja, slijedi nabavka savremene opreme.

“Drago mi je što ćemo bolnicu ovim opremanjem podići na nivo novoizgrađenih bolnica i da će imati sve najsavremenije aparate i instrumente. Naravno, zaposlene vjerovatno očekuje period male edukacije i doobuka, ali u tome se sastoji život. Nikada ne smijemo stati da se obrazujemo i držimo korak sa svijetom koji tako brzo ide”, istakao je Dodik.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić očekuje da bi već u oktobru moglo početi unutrašnje renoviranje i donošenje opreme, za šta je Vlada Srpske obezbijedila 15 miliona maraka.

“Tender je otvoren prije dva dana, izabran je najbolji ponuđač i ostalo je stvar procedure. Očekujemo u narednom mjesecu da bi mogli da počnemo sa građevinskim radovima, a zatim i sa donošenjem opreme”, rekao je Marić.