27.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 30 pacijenata, a 2 pacijenta su obrađena i vraćena. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođeni su 1 dječak i 1 djevojčica.

Univerzitetska bolnica: Ove godine se liječilo 12 hiljada pacijenata

U Univerzitetskoj bolnici u Foči, čiji je kapacitet 220 kreveta, ove godine se liječilo 12.000 pacijenata, ne samo iz Stare Hercegovine, već sa šireg područja od Trebinja do Istočnog Sarajeva i Zvornika, istaknuto je na novogodišnjem prijemu, koji je direktor bolnice Veljko Marić organizovao za predstavnike medija. Marić je podsjetio da je fočanska bolnica, sa 400 zaposlenih, od kojih je 100 ljekara, baza Medicinskog fakulteta, pa u njoj neophodno iskustvo stiču budući zdravstveni stručnjaci.

„ U 2015. godini realizujemo projekat energetske efikasnosti, u okviru kojeg ćemo dobiti novu kotlovnicu na biomasu, obnoviti fasadu i prozore, čime ćemo dodatno unaprijediti uslove za boravak pacijenata i za rad osoblja naše ustanove“, rekao je Marić. On je istakao da je budžet Univerziteske bolnice veći od budžeta opštine Foča,te da je za 2015. godinu planiran u ukupnom iznosu od 15 miliona maraka. „ Ovakav rad bi morale da prepišu i druge radne organizacije u opštini, jer Foča mora ići naprijed i mora biti lider u Staroj Hercegovini“, rekao je Marić. Predstavnicima elektronskih i štampanih medija, Marić se zahvalio na dobroj saradnji i poželio da u narednoj godini saradnja, u interesu pacijenata, bude još bolja.

Izvor: Radio Foča