27.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 30 pacijenata, a 2 pacijenta su obrađena i vraćena. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođeni su 1 dječak i 1 djevojčica.

Rekonstrukcija sredstvima Svjetske banke

Naša ustanova je jedna od 11 ustanova u Bosni i Hercegovini, koje je obuhvaćena projektom energetske efikasnosti, koji se finansira sredstvima Svjetske banke.

Sredstvima projekta, čija je ukupna vrijednost 12,8 miliona dolara, dobiće se novac za fasadu, krov i riješiti na drugačiji način centralno grijanje. U okviru projekta je i zamjena stolarije čime će se obezbijediti velike uštede na toploti i obezbjeđenju boljih uslova za boravak pacijenata.

Memorandum o regulisanju odnosa o realizaciji ovog projekta, biće potpisan u ponedjeljak, 28. septembra, a potpisnici su Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Opština Foča i Univerzitetska bolnica.

Tender za izvođenje radova, čija je vrijednost oko dva miliona maraka, je raspisan, te se početak radova očekuje uskoro.