15.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 10 pacijenata, a 10 pacijenata je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

Od Srba iz Austrije stigao aparat vrijedan 50 hiljada evra

Kao poklon od Srba iz Austrije, u Univerzitetsku bolnicu Foča danas je stigao savremeni aparat za anesteziju vrijedan 50.000 evra.

Pomoć su, posredstvom Crkvene opštine Rogatica, obezbijedili načelnik klinike u austrijskom gradu Mitersilu Njegoš Čvorak, koji je porijekom iz Tuzle, i njegov prijatelj iz Austrije Ranko Jakovljević, rodom iz Šipova.

„Zahvaljujući našem bratu Njegošu Čvorku i parohu rogatičkom Zoranu Jeriniću, nastavlljamo da pomažemo bolnicu u Foči, da ljudima ovdje pomognemo koliko možemo“, rekao je Jakovljević, koji je dopremio pomoć.

Paroh rogatički, protojerej stavrofor Zoran Jerinić kaže da je ovo treća donacija koja je, posredstvom Crkvene opštine Rogatica i Mitropolije dabrobosanske, stigla u fočansku bolnicu.

„Prošle godine smo donijeli aparat za artroskopiju i sedam hidrauličnih kreveta, a ukupna vrijednost tih donacija zajedno sa ovim aparatom za anesteziju je 120.000 evra“, rekao je Jerinić.

Izvor: Radio Foča