00.10.2020. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 12 pacijenata, a 5 pacijenata je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.
07.09.2020 – U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 10 pacijenata, a 1 pacijent je obrađen i vraćen. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.  

Ministar Škrbić u posjeti našoj ustanovi

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Prof. dr Ranko Škrbić je tokom svoje posjete našoj ustanovi najavio nova ulaganja i pomoć Ministarstva. Ministar je izjavio da će novopremljeni centar za sterilizaciju koji je završen biti jedan od najmodernijih u Srpskoj.

Takođe je tokom posjete Centru za sterilizaciju, u koji je Ministarstvo kao i Fond za zdravstvenu zaštitu uložili 1.200.000,00 KM, istakao da je ovo samo jedan od projekata koji je Vlada zajedno sa Ministarstvom i Fondom uložila u našu ustanovu.

Sa ovim novim ulaganjima biće uveden kvalitetniji pristup u radu. On je naveo da je velika prednost naše ustanove što je takođe u toku izgradnja Hemodijaliznog centra. Škrbić je najavio da će biti opremljene prostorije za Transfuzisku medicinu po svim evropskim standardima. U narednom periodu se palnira ulaganje u službu za radiologiju kao i laproskopsku i vaskularnu hirurgiju.

Direktor Prof. dr Veljko Marić je izjavio da u našoj ustanovi ima odgovarajući kadar kao i da je opremljena, te da više nema potrebe da pacijenti idu u druge centre. „Ljekari, uspješno rade svoj posao. Univerzitetska bolnica je i nastavna baza Medicinskog fakultata tako da i pacijenti, ljekari i studenti imaju sve na jednom mjestu. U narednom periodu ćemo raditi na tome da dobijemo magnetnu rezonancu čime bi se još više unaprijedile naše usluge za šta smo dobili obećanje iz Vlade“, naglasio je direktor Marić.