27.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 30 pacijenata, a 2 pacijenta su obrađena i vraćena. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođeni su 1 dječak i 1 djevojčica.

Međunarodni dani hirurgije u Foči

U organizaciji Univerzitetske bolnice Foča, Medicinskog fakulteta, Asocijacije hirurga Republike Srpske i Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva održaće se 10. jubilarni Simpozijum hirurga pod nazivom MEĐUNARODNI DANI HIRURGIJE U FOČI u periodu od 15 – 17. juna 2017. godine.

Ovaj tradicionalni sastanak je jedan od najvećih skupova hirurga na ovim prostorima koji ima regionalni značaj. Okuplja veliki broj hirurga i uvijek ima gostujuće hirurge iz inostranstva kao predavače što ga uvrštava u medjunarodne skupove.

Ovaj skup je tradicionalan, broj učesnika je iz godine u godinu veći, stručne teme su aktuelne, predavači su poznata hirurška imena iz različitih centara.

Gostujući predavači ove godine su:

  • ZOLTAN SZABO, MOET  Institut San Francisko,
  • ANDREJ A KANSKY, Univerzitetski medicinski centar Ljubljana

Iskustva i rezultati koje smo do sada ostvarili, motivišu nas da nastavimo sa organizovanjem Simpozijuma u Foči koji će uvijek potvrđivati opravdanost svoga postojanja.

 

Kompletan program 10. Simpozijuma možete pogledati ovde.