20.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 25 pacijenata, a 1 pacijent je obrađen i vraćen. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođena je 1 djevojčica.

9. Simpozijum hirurga Srbije i Republike Srpske sa međunarodnim učešćem

U organizaciji Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva, Asocijacije hirurga Republike Srpske i Univerzitetske bolnice u Foči kao nastavne baze Medicinskog fakulteta organizovaće 9. Simpozijum hirurga Srbije i Republike Srpske koji će trajati od 23 – 25. juna 2016. godine.

Ovaj tradicionalni sastanak je jedan od najvećih skupova hirurga na ovim prostorima ima regionalni značaj. Okuplja veliki broj hirurga i uvijek ima gostujuće hirurge iz inostranstva kao predavače što ga uvrštava u medjunarodne skupove. Ove godine smo pored stručnog sastanka hirurga organizovali i stručni sastanak koji će okupiti veliki medicinskih radnika koji će obradjivati teme iz sestrinstva i na taj način upotpuniti ovaj skup i dati mu još veći značaj. Cilj nam je da pokažemo da samo angažovanjem svih u zdravstvenom sistemu postižemo zadovoljavajuće rezultate u liječenju naših pacijenata.

Ovaj skup je tradicionalan, broj učesnika je iz godine u godinu veći, stručne teme su aktuelne, predavači su poznata hirurška imena iz različitih centara. Gostujući predavači su ove godine iz Univezitetskog kliničkog centra Maribor, Profesor Stojan Potrč i Doc Arpad Ivanecz, vodeći abdominalni hirurzi u Sloveniji i šire. Zadovoljstvo nam je sto smo u prilici da vidimo rezultate liječenja pacijenata u razvijenim zemljama EU.

Svim učesnicima želimo ugodan boravak u našoj sredini sa željom da ovi susreti traju dugo i na dobrobit svih.

Kompletan program 9. Simpozijuma možete pogledati ovde