27.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 30 pacijenata, a 2 pacijenta su obrađena i vraćena. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođeni su 1 dječak i 1 djevojčica.

Fočanski policajci darivali krv: Humanim gestom čuvaju sugrađane

Petnaestak pripadnika Stanice javne bezbjednosti Foča dobrovoljno su danas darivali krv u Službi za transfuzijsku medicinu kako  bi se povećale zalihe i spasili životi sugrađana. Time su se pridružili kolegama na području cijele RS u okviru tradicionalne akcije davanja krvi pripadnika MUP-a Srpske koja se organizuje u povodu  4. aprila, Dana policije.


Policajac Elvedin Gluhačević krv je, prema ličnoj evidenciji, do sada darivao 33 puta. Trideset i četvrti put dragocjenu tečnost poklonio je danas smatrajući to najljepšim poklonom policije svojim sugrađanima.Osjećaj je lijep, jer znate da ovim nekome spasavate život, a to je predivno. Mi smo tu da čuvamo ljude u različitim situacijama, a krv je potrebna svima-kazao je Gluhačević.

Da je krv potrebna svima i da ne važi slučajno za najdragocjeniju tečnost ističu i policjaci Marinko Vukadinović i Borislav Pjano, koji su  višegodišnji davaoci.
Osim policajaca akciji su se odazvali i drugi službenici Stanice javne bezbjednosti Foča. Među njima i Sanja Marković:
Četvrti put dajem krv, smatram ovo najvećim našim podvigom-rekla je Markovićeva.
Komandir Saobraćajne policije Zoran Vuković smatra da policija ovim humanim gestom još jednom potvrđuje da je čuvar svog naroda.

Službi za transfuziju krvi u Foči, svaka doza uvijek je dobrodošla, naročito u proljećnim i ljetnim periodima kada raste potreba za krvnim komponentama.
Na ovaj način prikupimo oko tridesetak doza krvi, na nivou RS je to daleko mnogo više i zaista pozdravljamo ovu akciju MUP-a, rekla je Senka Milić, šef Službe transfuzijske medicine Foča.
U okviru tradicionalne akcije MUP-a, krv bi trebalo da daruje 700 policijskih službenika u Republici Srpskoj.

Izvor Radio Foča.