15.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 10 pacijenata, a 10 pacijenata je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

1. kongres ortopeda i traumatologa BiH

Poštovane kolegice i kolege,

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na 1. Kongres ortopeda i traumatologa Bosne i Hercegovine koji će se održati na olimpijskoj ljepotici Jahorini, hotel Vučko-Termag, 18. – 21. septembra 2014. godine.

Konstantan napredak u oblasti bazičnih medicinskih nauka i razvoj novih operativnih tehnika načinili su današnju ortopediju i traumatologiju dosta različitom u odnosu na one prije par decenija.

Održavanje 1. Kongresa ortopeda i traumatologa BiH se poklapa za obilježavanjem jubileja 30 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, ali i sa stogodišnjicom početka 1. svjetskog  rata. Ne tako davna 1984. godina je učinila Sarajevo i Jahorinu centrom svijeta, a mi ovim Kongresom želimo povratiti makar mali dio toga sjaja.

Predstavit će se sve ortopedske/traumatološke ustanove u Bosni i Hercegovini, pa barem tu radio jedan ortoped ili traumatolog.

Na kraju, još jedan vrlo važan detalj. Drugu večer Kongresa će Vas zabavljati vaše kolege, ortopedi i traumatolozi. Naravno, ovo neće biti jedini pjevači na Kongresu, društvo će nam praviti i najpoznatija imena domaće estrade.

Vrijeme održavanja: 18. – 21. septembar 2014.
Mjesto održavanja: Jahorina, hotel Termag-Vučko

Preuzeto sa www.kongres-orto-trauma-bih.org.