24.11.2020. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 40 pacijenata, a 5 pacijenata je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođen je 1 dječak
07.09.2020 – U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 10 pacijenata, a 1 pacijent je obrađen i vraćen. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.  

Zabrana posjeta bolesnicima u bolnicama u RS

Glavni republički zdravstveni inspektor donio je rješenje o zabrani posjeta bolesnicima u bolnicama i drugim stacionarnim zdravstvenim ustanovama u RS, zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Zabrana posjeta trajaće dok traje epidemija morbila i povećano obolijevanje od gripa i drugih akutnih respiratornih bolesti.

Rješenje je Glavni republički zdravstveni inspektor donio na osnovu preporuke Instituta za javno zdravstvo koja je zasnovana na činjenicama da je u 14 opština u RS proglašena epidemija morbila, i da je prijavljeno oko 9000 oboljenja sličnih gripu i preko 27.000 akutnih respiratornih infekcija.