28.02.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 16 pacijenta, a 2 pacijenta je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

VIII Simpozijum hirurga Srbije i Republike Srpske sa međunarodnim učešćem

U organizaciji Asocijacije hirurga Republike Srpske, Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva i Univerzitetske bolnice u Foči kao nastavne baze Medicinskog fakulteta organizovaće VIII Simpozijum hirurga Srbije i Republike Srpske koji će trajati od 18 – 20. juna 2015. godine.

Ovaj tradicionalni sastanak je jedan od najvećih skupova hirurga na ovim prostorima i ima međunarodni značaj jer okuplja hirurge iz gotovo svih država nastalih na prostoru SFRJ i uvijek ima kao goste značajne hirurge iz inostranstva. Organizacijom ovog tradicionalnog hirurškog skupa Univerzitetska bolnica u Foči dobija priznanje relevantnih hirurških centara kako u Srbiji, Crnoj Gori tako i u Republici Srpskoj i BiH.

Pored našeg gostujućeg profesora iz inostranstva svoje hirurške rezultate prikazaće i hirurzi iz vodećih centara Republike Srbije kao i hirurzi Centra za hirurgiju Univerzitetske bolnice u Foči. Foča kao grad domaćin, njeni građani, turistički radnici i ovaj put kao i tokom prethodnih hirurških sastanaka pokazaće da su ovakvi skupovi bili i biće u interesu stanovnika Foče, regije i Republike Srpske.

Zdravstveni sistem Republike Srpske čiji smo dio kao Univerzitetska bolnica   biće predstavljen na zadovoljavajući način kako u stručnom tako i u oraganizacijskom dijelu. Pokrovitelji ovog značajnog medicinskog skupa su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za nauku i tehnologiju Republike Srpske i Opština Foča. Medijski pokrovitelj je RTRS – tehnički centar Foča.

Kompletan program VIII Simpozijuma možete pogledati ovde