28.02.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 16 pacijenta, a 2 pacijenta je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

VII Simpozijum hirurga Srbije i Republike Srpske

Univerzitetska bolnica u Foči koja je i nastavna baza Medicinskog fakulteta organizovaće VII Simpozijum hirurga Srbije i Republike Srpske koji će trajati od 19 – 21. juna 2014. godine.

Ovaj tradicionalni sastanak je jedan od najvećih skupova hirurga na ovim prostorima i ima međunarodni značaj jer okuplja hirurge iz gotovo svih država nastalih na prostoru SFRJ i uvijek ima kao goste značajne hirurge iz inostranstva. Organizacijom ovog tradicionalnog hirurškog skupa Univerzitetska bolnica u Foči dobija priznanje relevantnih hirurških centara kako u Srbiji, Crnoj Gori tako i u Republici Srpskoj i BiH.

Hirurška sekcija Srpskog lekarskog društva i Udruženje hirurga Republike Srpske u saradnji sa Univerzitetskom bolnicom i Medicinskim fakultetom u Foči omogućili su da ovaj put kao goste imamo vodeće hirurge iz inostranstva koji će našim hirurzima prenijeti najsavremenija dostignuća u hirurgiji i tako nas približiti evropskim tokovima.

Naši gosti su Mr Krishna Menon koji je konsultant za transplantaciju jetre i hepato-bilio-pankreatični hirurg na Kraljevskoj univerzitetskoj bolnici NHS fondacije u Velikoj Britaniji i Prof.dr Gamal Eldin Mohamed doktor medicinskih nauka, živi i radi u Mađarskoj i medicinski je direktor, viši konsultant hirurgije, odjeljenje ambulatne hirurgije i minimalnih invazivnih tehnika.Vanredni profesor, odjeljenje hirurgije, fakultet zdravstvenih nauka, Semelvajs Univerzitet, Budimpešta.

Pored naših gostujućih profesora iz inostranstva svoje hirurške rezultate prikazaće i hirurzi iz vodećih centara Republike Srbije kao i hirurzi Centra za hirurgiju Univerzitetske bolnice u Foči. Foča kao grad domaćin, njeni građani, turistički radnici i ovaj put kao i tokom prethodnih hirurških sastanaka pokazaće da su ovakvi skupovi bili i biće u interesu stanovnika Foče, regije i Republike Srpske.

Zdravstveni sistem Republike Srpske čiji smo dio kao Univerzitetska bolnica   biće predstavljen na zadovoljavajući način kako u stručnom tako i u oraganizacijskom dijelu. Pokrovitelji ovog značajnog medicinskog skupa su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo za nauku i tehnologiju Republike Srpske i Opština Foča. Medijski pokrovitelj je RTRS – tehnički centar Foča.

Kompletan program VII Simpozijuma možete pogledati ovde