28.02.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 16 pacijenta, a 2 pacijenta je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

RUSKI OFTALMOLOZI OBAVILI BESPLATNE PREGLEDE U UNIVERZITETSKOJ BOLNICI FOČA

JZU Univerzitetska bolnica Foča 23.12.2019. bila je domaćin eminentnim oftalmolozima iz Rusije, koji su obavili besplatne oftalmološke preglede za građane u okviru projekta ,,Mobilna klinika” u Republici Srpskoj.Projekat je realizovan u saradnji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ,,Ruske humanitarne misije” iz Rusije uz podršku ambasade Rusije u BiH. Pregledi su obavljeni u oftalmološkoj ambulanti naše ustanove od strane dva oftalmologa iz Rusije a pregledano je 46 pacijenata svih starosnih kategorija.

Pored pomoći pacijentima, ova akcija imala je veliki značaj i u edukaciji naših oftalmologa koji  su imali priliku da se upoznaju sa najsavremenijim  oftalmološkim aparatima za potrebe dijagnostike i terapije. Ruski stručnjaci iz naše ustanove sa sobom nose pozitivne utiske.

,,Jednostavno u superlativu mogu sve da kažem. Odlično je sve organizovano.Jako mi je drago što je toliki odziv pacijenata u pitanju. Još više mi je drago što je osoblje jako stručno i profesionalno.Protok pacijenata je više nego dobro organizovan. Volio bih kada bi se saradnja dalje ostvarila, jer aparati kao ovi koji na svijetu postoje na prste se mogu izbrojati, a jako su plodotvorni i djeluju u liječenju”, rekao je dr Sergej Bokarjev, oftalmolog iz Rusije.