25.02.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljena su 33 pacijenta, a 2 pacijenta su obrađena i vraćena. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

Radionica iz napredne hirurgije s ciljem podizanja kvaliteta usluga

U Univerzitetetskoj bolnici Foča održaće se Radionica iz napredne hirurgije, koja se sastojala iz teoretskog i praktičnog dijela. U okviru stručnog teoretskog dijela uvaženi predavači, izložiće vrlo zanimljive i aktuelne  teme. Govoreći o novim pristupima hirurgiji  još jednom će naglasiti značaj razvoja ove oblasti. Radionica je nastavak naših nastojanja da kvalitetom i stalnim uvođenjem novih pristupa poboljšamo usluge za pacijente i omogućimo primjenu najnovijih metoda u hirurškom zbrinjavanju različitih oboljenja.

Opredjeljenje naša ustanova je stalna edukacija i uspostavljanje saradnje sa zdravstvenim profesionalcima prije svega iz zemalja okruženja i šire. Ovaj model razmjene znanja i iskustava i praktičnog zajedničkog rada do sada je dao izvanredne rezultate i omogućio napredak u mnogim disciplinama. Takođe praktičan rad u operacionim salama obezbijediće razmjenu znanja i iskustava neophodno za dalje razvijanje primjene operativnih zahvata. Standardnim tehnikama ovladali smo i nastavak edukacije obuhvata područje naprednih tehnika. Ovo je prilika da nam kolege prenesu znanja i iskustva i da usvajajući tehnike i nove pristupe u radu postanemo prepoznatljivi u okruženju.

Očekujemo naše prijatelji iz Srbije i uz njihovu nesebičnu pomoć, obezbjedićemo maksimalan kvalitet budućih usluga koje će se raditi u Univerzitetskoj bolnici za naše pacijente. Stalan razvoj novih procedura u cjeloj Republici Srpskoj ima za cilj da se za pacijente obezbijedi najbolji tretman pojedinih oboljenja uz ogromna poboljšanja u liječenu, ne samo za pacijente nego i zdravstveni sistem i društvo uopšte.

Entuzijazam koji ima Univerzitetska bolnica može biti pokretač mnogih aktivnosti, a koje vode samo jednom cilju a to je razvoj i podizanje kvaliteta.