23.09.2020. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 45 pacijenata, a 5 pacijenata je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođene su 2 djevojčice.
07.09.2020 – U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 10 pacijenata, a 1 pacijent je obrađen i vraćen. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.  

Promocija doktora nauka

U okviru proslave Dana i Krsne slave Univerziteta u Istočnom  Sarajevu (UIS), svečano promovisana 32 doktora nauka. Medicinski fakultet u Foči dobio 6 novih doktora nauka, a Hiruruška klinika čak 3!

Čestitajući doktorantima na zvanju i uloženom trudu, rektor UIS-a prof dr Mitar Novaković poručio im je da su za okončanje doktorskih studija odabrali jednu od najbolje organizovanih i u domaćoj i međunarodnoj akademskoj zajednici najcjenjenijih visokoškolskih institucija u RS i BiH.

Promociji doktora nauka UIS-a prisustvovao je i ministar prosvjete i kulture u Vladi RS prof dr Goran Mutabdžija, ambasador Grčke u BiH nj.e. Karolos Gadis, prof dr Milorad Jevtić, rektor Univerziteta odbrane iz Beograda, kao i načelnici Skupštine grada Istočno Novo Sarajevo i Foča.

„Želimo da se čuje glas akademaca i da budemo kreatori pozitivnih promjena u društvu. Očekujem da će i danas promovisani doktoranti biti dio tog procesa, kao i svega drugog pozitivnog na ovom univerzitetu”, zaključio je ministar Mutabdžija.

Medicinski fakultet u Foči ponosan sa 6 promovisanih doktora nauka: 3 doktora stomatologije i 3 doktora medicine. Hirurška klinika dobila svoja 3 doktora nauka: dr sc med Vjeran Saratlić, neurohirurg, dr sc med  Sanja Marić, anesteziolog i dr sc med Radmil Marić, opšti i vaskularni hirurg!

Čestitke doktorima nauka!