28.02.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 16 pacijenta, a 2 pacijenta je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

Predsjednik Dodik u posjeti Univerzitetskoj bolnici u Foči

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom dana beba posjetio porođajno odjeljenje naše  ustanove. Tom prilikom je majkama novorođenih beba uručio novčani doprinos. „Iz Foče šaljem poruku da će sva novorođenčad koja budu rođena do kraja ove sedmice dobiti po 500 KM. Ovaj primjer bi trebali da slijede preduzeća kao i institucije kako bi pomogli u unapređenju nataliteta“, rekao je Dodik. On je istakao da će se založiti da Vlada Republike Srpske učini sve da porodilišta u Srpskoj budu najopremljenija i da budu mjesta rađanja i radosti sa najboljim uslovima za zaposlene i porodilje.

Predsjednik Dodik je u razgovoru sa načelnikom odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Prim.dr Radislavkom Lečić obećao da će našoj ustanovi donirati ultrazvučni aparat, koji je potreban. „Ovaj dar unaprijediće zdravstvenu zaštitu u ovom djelu Srpske“, istakla je Lečićeva.

Prof.dr Veljko Marić rekao je da je naša ustanova prva u Srpskoj i BiH dobila sertifikat za kvalitet ISO 9001, to je znak da smo otišli korak unaprijed i da naš primjer treba da slijede i druge bolnice.