28.02.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 16 pacijenta, a 2 pacijenta je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

Postoperativni oporavak pacijenta Vladana Simića

Vladan Simić iz Višegrada, kome su hirurzi fočanske bolnice prišili stopalo koje je bio izgubio u saobraćajnoj nesreći, uspješno se oporavlja u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Četvrti dan nakon operacije Simić kaže da se osjeća bolje nego prva dva dana. Zadovoljan je oporavkom i osobljem bolnice. Hirurzi Univerzitetske bolnice u Foči uspjeli su prišiti stopalo Vladanu Simiću, ne želeći da se pomire sa amputacijom kao definitivnim stanjem.

Direktor Veljko Marić kaže da je opšte stanje pacijenta dobro, te da je lokalni nalaz uredan. ”Nalaz pacijenta je uredan, krvni sudovi su u funkciji i ja očekujem svaki dan normalni postoperativni tok. Konzilij ljekara Univerzitetske bolnice zasjeda, korigujemo parametre sve što treba, imamo sve u bolnici i mislim da uz pomoć Boga i nas da će ovo da se dovede do kraja. Ovo nije svakodnevno, ovo se dešava jednom u sto godina, pogotovo u prostorima kao što su naši. Srećan sam i koristim priliku da se zahvalim medijima i elektronskim i pisanim da ste nas ispratili i ocijenili da je ovo izuzetno važno i za Republiku Srpsku, za građane, za Foču, za bolnicu i za nas ljekare, za izazov mladim ljudima koji su to uradili.”

Marić dodaje da su u fočansku bolnicu pristigle brojne čestitke od kolega sa univerziteta u Istočnom Sarajevu, Banja Luci, Novom Sadu i Kragujevcu, kao i od bivših kolega koji su u penziji, te da je ovakva operacija veoma rijetka i za veće i poznatije zdravstvene centre.

Vladan Simić se bavio folklorom i bio član KUD ,,Srpski soko” iz Višegrada, i nada se da će, zahvaljujući fočanskim hirurzima, ponovo zaigrati sa svojim kolegama.