24.11.2020. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 40 pacijenata, a 5 pacijenata je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rođen je 1 dječak
07.09.2020 – U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 10 pacijenata, a 1 pacijent je obrađen i vraćen. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.  

Okrugli sto: Posljedica nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja na razvoj i odrastanja djeteta

Dana 19.11.2015 u Foči i sa početkom u 12.00 sati će se održati okrugli sto na temu “Posljedica nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja na razvoj i odrastanja djeteta” u organizaciji kancelarije Ombudsmana za Djecu Republike Srpske, Vlade RS-Ministarstva Zdravlja i socijalne zaštite i JZU Univerzitestke bolnice u Foči.
Skup se održava povodom 19 Novembra Međunarodnog dana prevencije zlostavljanja  i zanemarivanja djece.

Tema koja je vrlo aktuelna će biti obrađena kroz plenarne diskusije sa  različitih stanovišta od pedijatrijskog pristupa, preko pristupa psihologa, sociologa, defektologa, kancelarije ombudsmana, obrazovnog sistema i stručnih lica.

Nakon plenarnih sesija zamišljena je diskusija kroz okrugli sto oko pravljenja plana akcije za pomoćć obvoj djeci i formiranja Centra za pomoć zlostavljanoj i zanemarenoj djeci.

Kompletan program okruglog stola pogledajte ovde.