15.01.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 10 pacijenata, a 10 pacijenata je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa nije bilo rođene djece.

MINISTAR ZDRAVLJA I SOCIJALNE ZAŠTITE REPUBLIKE SRPSKE POSJETIO UNIVERZITETSKU BOLNICU U FOČI

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić u utorak 22.01.2019. posjetio je Univerzitetsku bolnicu u Foči  i na sastanku sa direktorom i rukovodstvom ustanove razgovarao o nekoliko segmenata vrlo važnih za bolnicu.

Ministar Šeranić izjavio je da je Vlada Srpske u proteklom periodu, u proteklih sedam, osam godina, uložila oko 15 miliona maraka u funkcionisanje bolnice.

,,Ono što je vrlo važno, jesu projekti koji se nastavljaju po pitanju modernizacije bolnice u Foči i u infrastrukturnom i po pitanju opreme  i Vlada je spremna da u narednom periodu uloži novih 15 miliona maraka, kako bismo  Univerzitetsku bolnicu u Foči još unaprijedili i stanovništvu u ovom području omogućili još kvalitetniju zdravstvenu zaštitu’’,istakao je ministar Šeranić.

On je naveo da su na sastanku sa direktorom i rukovodstvom bolnice razmijenjena mišljenja kako i u kom pravcu bi trebali da vide organizaciju funkcionisanja zdravstvenog sektora unutar Republike Srpske i kako i na koji način bolnica Foča može da posluži kao dobar primjer u jednom od segmenata koji je vrlo važan, a to je postojanje Medicinskog fakulteta i da bolnica Foča radi vrlo dobru stvar, a to je da mlade kadrove koji se školuju na fakultetu odmah preuzima i daje im mogućnost ne samo stručnog usavršavanja, nego i naučno istraživačkog usavršavanja, te da motiviše na takav način mlade ljude da se zadrže ovdje u bolnici i da svoju karijeru grade i u stručnom a i u naučno-istraživačkom dijelu.

,,Mislim da je to za bolnicu Foča jedna od vrlo važnih aktivnosti koja ovdje već niz godina kao takva funkcioniše i koja Foču čini studentskim gradom, što je vrlo važno u ovom segmentu, istakao je Šeranić.

Direktor Univerzitetske bolnice Foča Radmil Marić izjavio je da će zdravstveni sistem Republike Srpske sigurno tražiti u narednom periodu neke promjene koje se tiču njegove stabilizacije i tu svi trebamo biti realni, objektivni i moramo raditi na tome, kako u zdravstvenim ustanovama, tako i u Ministarstvu.

,,Mislim da je ovo pravi put da se kroz jedan vrlo jasan razgovor, a kasnije kroz razgovor ekspertskih timova, napravi jedna vrlo jasna situacija gdje se mi nalazimo i šta možemo da očekujemo u narednom periodu, i da stvorimo jedan funkcionalan, stabilan sistem u kome će Univerzitetska bolnica Foča sigurno da dobije jedno značajno mjesto, da nastavi i dalje, nakon modernizacije i opremanja, ovim putem i mislim da je to nešto što bi trebalo u budućnosti da bude dobro za nas’’.