26.02.2021. U toku protekla 24 časa u Univerzitetsku bolnicu Foča primljeno je 36 pacijenta, a 6 pacijenta je obrađeno i vraćeno. Na ginekološko-akušerskom odjeljenju u toku protekla 24 časa rađeni su 1 djevojčica i 1 dječak.

Konferencija srpske medicinske dijaspore 2012. “Medicina u svetu i u Srbiji”

Pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine od 14. do 16. juna 2012. u Belom Dvoru u Beogradu održaće se važna Konferencija „Srpske Medicinske Dijaspore 2012“ u organizaciji Fondacije NJ.K.V. Princeze Katarine i Lajflajn Humanitarne Organizacije, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, Ministarstvom za dijasporu Republike Srbije, Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Srpskim lekarskim društvom, Svetskom zdravstvenom organizacijom i medicinskim odborom Lajflajn humanitarne organizacije iz Čikaga.

Glavne teme ovogodišnje  Konferencije biće javno zdravlje i menadžment, reproduktivno i mentalno zdravlje, pedijatrija, stomatologija, osteoporoza i bolesti metabolizma i izdavaštvo u medicini.

Ispred naše ustanove predstaviće se  Mr sc. dr Dražan Erić, plastični i rekonstruktivni hirurg,  na temu – Rekonstrukcija defekata potkolenice i stopala sa neurokutanim režnjevima.

Kompletan program Konferencija srpske medicinske dijaspore 2012.  “Medicina u svetu i u Srbiji”, možete pogledati ovde.